Objava Studije utjecaja na okoliš za poddionicu autoceste na Koridoru Vc, Mostar jug-Tunel Kvanj (9,2 km)

Javno poduzeće Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine je u postupku pripreme za izradnju autoceste na Koridoru Vc, poddionica Mostar jug-Tunel Kvanj (9,2 km), koja počinje petljom Mostar jug u blizini aerodroma Mostar, a završava neposredno prije brda Kvanj, odnosno ulaza u tunel Kvanj.

Za predmetnu poddionicu u tijeku je pribavljanje okolinske dozvole. Izrađena je Studija utjecaja na okoliš od strane konsultanta Enova d.o.o Sarajevo, te će ista biti dostupna na službenoj stranici JP Autoceste FBIH, kao i na službenoj stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Studija je dostupna i u prostorijama Službe za komunalne poslove i okoliš, Odjel za gospodarstvo,komunalne i inspekcijske poslove grada Mostara.

S ciljem informiranja javnosti, odnosno mjesnih zajednica s područja predmetne poddionice autoceste (grad Mostar), kojima internet nije dostupan, želimo omogućiti uvid u izrađenu Studiju utjecaja na okoliš u uredima JP Autoceste FBIH  u Mostaru i Sarajevu.

Studija utjecaja na okoliš (knjiga 1) s tehničkim prilozima (knjiga 2) dostupna je u printanoj formi u prostorijama JP Autoceste FBIH Mostar i u uredu u Sarajevu, te i po usmenom zahtjevu na protokolu omogućit će se uvid svim zainteresiranim strankama.

Studija utjecaja na okoliš za poddionicu Mostar jug - Tunel Kvanj možete pogledati OVDJE


Environmental Impact Assessment for Sub-Section Mostar South Interchange to Tunnel Kvanj možete pogledati OVDJE

Press JP Autoceste FBiH